اگر صادر کننده چک فوت کند تکلیف چیست؟
نوشته شده توسط : مجله دلتا

پس از فوت صادر کننده چک، از آن‌جا که صدور چک در زمان حیات و با اختیار صادر کننده انجام شده، بانک می‌تواند قبل از انحصار وراثت، وجه چک را به دارنده آن پرداخت کند.

صادر کننده چک

سند تجاری یک وسیله پرداخت آسان‌تر با ضمانت ‌اجرای محکم‌تر قانونی است. یک‌سری اصول بر این اسناد حاکم است که باعث شده، از اسناد عادی متمایز باشند. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی موضوع فوت صادر کننده چک می‌پردازیم.

داشتن چک از متوفی

اگر صادر کننده چک، فوت کند، بانک می‌تواند قبل از انحصار وراثت و قبل از تعیین ورثه و بررسی اموال متوفی وجه چک را به دارنده پرداخت کند، چرا که این تصمیم در زمان حیات وی گرفته شده است.‏ این اقدام حتی در زمانی ‎که چک مدت‌دار است و تاریخ سر رسید آن بعد از فوت صادر کننده است، صورت می‌‎گیرد. بنا به ماده ۲۳۱ قانون امور حسبی بدهی‌های مدت‌ دار (موجل) متوفی بعد از فوت او به ‎روز می‌شود، بنابراین در این حالت نیز، چون چک در زمان حیات متوفی صادر شده است، با مرگ او بدهی مدت‌دار او به‎ روز می‌شود و بانک باید قبل از تاریخ سر رسید، وجه چک را به دارنده چک پرداخت کند. از سوی دیگر به موجب ماده ۳۱۱ قانون تجارت، پرداخت چک نباید وعده داشته باشد و بانک‌ها باید در صورت داشتن موجودی در حساب متوفی، وجه چک را پرداخت کنند.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب جعل چک چه عواقبی در پی دارد؟ را مطالعه کنید.





:: برچسب‌ها: مجله دلتا,نکات حقوقی,فوت صار کننده چک,صاحب فوت شده چک ,
:: بازدید از این مطلب : 71
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 9 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: